2009. június 9., kedd

Bobina

Bobina, polgári nevén Dmitry Almazov 5 éve robbant be a nemzetközi trance körökbe. A 27 éves moszkvai dj azóta sikert sikerre halmoz. Mára a világ minden pontján ismerik hihetetlenül egyedi hangzásvilágát, mely felülmúlhatatlanul ötvözi a tech-, progressive és vocal trance elemeit és az orosz népzenét.

Debütáló albuma, a 2004-es Catchy! egy csapásra meghozta neki a hazai hírnevet, ám a nemzetközi elismerésre még egy évet kellett várnia. A Lazy World és a September Rain című maxik viszont már olyan producerek figyelmét keltette fel, mint Armin van Buuren, Paul van Dyk, BT, Ferry Corsten, Paul Oakenfold és Solarstone. A 2006-os Beautiful Friend című lemezével - melyből 10 ezer példány kelt el egy hét alatt - pedig végleg megerősítette pozícióját a nyugati nagyágyúk között.

Tavaly májusában jelentette meg második szerzői albumát az Again-t, a Maelstrom Records gondozásában. A 11 számot felvonultató album mesteri és varázslatos, egyértelműen jellemzi Bobina hihetetlenül kifinomult hangzásvilága. A vokálok fantasztikusak, az albumhoz olyan énekesek adták hangjukat, mint Tiff Lacey, Elles de Graaf vagy épp Erire. Emellett sok dalban megfigyelhetők orosz népzenei motívumok, amelyek lágyan jelennek meg a szerzeményekben. Bobina ezzel a tizenegy számmal megerősítette vezető pozícióját mind az orosz, mind a nemzetközi szférában.
Ugyanebben az évben a DjMag top 100 Dj szavazásán a 28. helyet érte el. Nem árt tudni, hogy ő volt az első orosz Dj a 2006-os Miami Winter Music Conference-en, valamint az ID&T által rendezett 2007-es Trance Energy fsztiválon. Emellett megnyerte a legjobb Dj-nek járó díjat a Russian Dance Music Awards-on 2006-ban és 2007-ben. Bobina azóta sem pihen, jelenleg egy rádióműsort vezet Russia Goes Clubbing címmel. Idei első kiadványa az Again című lemezről a Time & Tide maxija, amely 6 verzióban jelent meg, Gareth Emery remixe pedig kiemelkedő lett. Második szerzeménye ugyanerről a lemezről az Invisible Touch címet viseli, melynek Ferry Corsten’s Touch című verziója egyszerűen felülmúlhatatlan, bár ez még csak promo.

Nincsenek megjegyzések: